Nakit prema obliku lica
 
   
 
 
 

Ne postoji žena koja u svojoj kolekciji, makar ona bila skromna, nema neku interesantnu ogrlicu ili komad nakita. Na prvi pogled sve izgleda jednostavno, i dovoljno je samo da izaberete minđuše ili ogrlicu i vaš problem je rešen. Međutim, veoma je važno da znate kada se koji nakit nosi i da je potrebno uskladiti ga sa bojom kose, tena, kao i sa oblikom lica.

Ukoliko je vaša kosa pepeljastoplava, a ten svetliji, najbolje će vam stajati nakit od srebra. Odgovara vam i nakit sa ružičastim i svetloplavim cirkonima, jer njihove boje odlično dopunjuju vaše prirodne karakteristike. Ako vam se više sviđa, možete nositi i bisere i perle sa ružičastim odsjajem.
Ako imate plavu kosu sa zlatnom nijansom, i toplu boju tena, verovatno instinktivno birate zlatni nakit i on vam dobro stoji. Međutim, još bi vam bolje pristajalo drago i poludrago kamenje sa braon tonovima, kao na primer ćilibar. Narandžasti nakit ili nakit boje kajsije, mesing ili štras takođe vam lepo stoje jer će njihove tople nijanse istaknuti zlatni sjaj vaše kose.

Crnkama svetle boje kože lica i rumenih usana odgovara zlatni i srebrni nakit. Zlato vam najbolje stoji u kombinaciji sa crvenim dragim ili poludragim kamenjem, a srebro u kombinaciji sa safirima, štrasom ili staklenim perlama.

Smeđokosim ženama sa tamnijim tenom odgovara zlato, koje naglašava boje kose i tena. Uz zlato, odgovaraju vam i tamnosmeđe, sjajne staklene perle, a može i poludrago kamenje, kao što su tigrovo oko ili kvarc.
Takođe, veoma je bitan i oblik vašeg lica.

Četvrtasto lice
Ogrlice
: Ogrlice uz vrat učiniće da pravougaono lice deluje kraće, a one u obliku slova U ublažiće oštru liniju brade.
Minđuše: Ili sasvim male, biser ili kamenčiće ili viseće minđuše sa malim priveskom, koje će vizuelno suziti lice.

Srcoliko lice
Ogrlice: Kratke, uz vrat ili duple niske perli.
Minđuše: Oblik suze ili trougla daje protiv ravnotežu vašem licu.

Okruglo lice
Ogrlice
: Dugačke ogrlice učiniće da okruglo lice deluje izduženije. Na primer, ogrlice sa priveskom ili niske perli u stilu dvadesetih.
Minđuše: Birajte kvadratne i pravougaone oblike, kao i dugačke, uske viseće minđuše.

Ovalno lice

Ogrlice: Gotovo sve ogrlice izgledaju odlično uz ovalno lice. Probajte sa elegantnim niskama bisera, koje idu sasvim uz vrat.
Minđuše: Okrugle, recimo, alke ili raskošne viseće minđuše sjajno će odgovarati simetriji vašeg lica.

 

 
 
 
 
 
Gavrila Principa 12, Beograd
011/3283-710, 063/201-925
office@hipik-company.com
Copyright©
design by Normareclamare